fbpx
Bhakti Mala !
Egy csepp Indiai Varázslat.
Eredeti Kristály Mala-k Indiából !
Prémium Kézműves Termékek .
Eredeti Kristály Mala-k Indiából !
Meditáció Mesteri Szinten !
Eredeti Kristály Mala-k Indiából !
Egy csepp Indiai Varázslat.

A tapasztalat és a bölcsesség kövei

A tapasztalat és a bölcsesség kövei

A mala mint a meditáció egyik eszköze több ezer éves lelkület tárgyi megjelenése. A szépen csiszolt kövek mágikus ereje már az első pillanattól megragadja az embert. Az apró, felfűzött kövecskék már a kézbe vételkor meditációt sugallnak. De vajon hogy függ mindez össze az ősi indiai tanításokkal? — erről kérdeztük indiai barátunkat és mentorunkat, a mala láncok szakértőjét, Jatin J Pandya-t. A fiatalember életének két támasza van: a hit és a tudomány. A Sardar Patel Egyetem elvégzése után elmélyült a ZEN-tudományokban, a hang-, fény- és energia terápiákban, illetve a lélekgyógyászatban.

— Mi élete fő célja?

Nagyon meghatározó számomra a gyógyítás, melyet az internet segítségével már világszerte végzünk. Ez azért is jelent nagy boldogságot, mert számtalan olyan ember van, akinek ez okoz segítséget és gyógyulást! A családban felmenőim között több pap és orvos található. Így kerültem én is ebbe a világba, melyet tudományaim és tapasztalataim révén viszek tovább.

  • Látom, friss házas…

Igen, nemrég ünnepeltük 5. házassági évfordulónkat feleségemmel, Hiral Dave Pandya-val. Van egy gyermekünk is, akire nagyon büszkék vagyunk. Azt valljuk, hogy a harmóniához hozzá tartozik a családi háttér. Biztosítani kell az egészséges élethez a nyugodt hátteret. Ehhez hozzátartozik még a szeretet, a közös kalandok megélése (sport, kirándulás) és a megfelelő olvasmányok. Aki rendszeresen olvas, annak egészségesebbek a gondolatai annál, mint aki csak tévézik vagy internetezik. Könnyen elsikkadhat a lényeg…

Az olvasmányok között pedig egyenletesen el kell osztani a humoros, filozófiai és irodalmi olvasmányokat. Mikor mihez van kedved… Ezzel együtt mindenkit a kiegyensúlyozott életre buzdítok. Az európai és amerikai ember nagy baja a mohóság!

Életmottómat valahogy így foglalnám össze: „ne harapj nagyobbat annál, mint amennyit meg tudsz rágni!”

  • Mennyire lényeges a hit az Ön életében?

Hit nélkül nincs élet! Két dologban kell hinni: saját képességeinkben és Istenben. Legyen ez akármilyen isten, mindenkin csak annyira segít, amennyire az illető személy akarja.

  • Ön foglalkozik gyógyító erejű kövekkel, kristályokkal is. Mióta és miért?

A kövekben ősi erő rejlik, melyek összhangban állnak az élő szervezetekkel, így az emberével is. A testünkön hordott ékszerek, kövek, fémek befolyásolják szervezetünk és lelkünk működését. A nyugati asztrológiában is hagyomány, hogy egyes csillagjegyek szülötteinek milyen kövek valók (például a Bika jegyűeké a smaragd), de itt elsősorban a szülött Nap-jegyét veszik figyelembe, illetve az utóbbi néhány évtizedben az évszázadok óta közismert kövekhez hozzákerültek még újak is. Vannak, akik így egy-egy jegyhez gyakran 4-5 féle különböző színű, keménységű, alapanyagú követ is társítanak.

 — Sokszor hallani hogy a védikus tanítások időtlenek. A védák is említik a kristályokat?

A Védák India legrégibb irodalmi emlékei, a hinduizmus legfontosabb forrása, a hagyomány alapján az univerzum ezoterikus bölcsessége. Azt valljuk, hogy ezek a szövegek az öröktől fogva létező megtestesülése, a személyes törvényhozó felett álló egyetemes törvénynek. Ezekben a tanításokban természetesen szó esik a bolygók, a kövek és a színek misztikumáról is.

Vannak azonban, akik szerint a Véda-szövegeket Isten személyesen adta át a kiválasztottaknak, ahogy mi mondjuk a risiknek. Ahogy az európai ember mondaná, ezek különböző teológiai irányzatok.

  • Milyen drágakövek fordulnak elő a védikus asztrológiában?

A tradicionális indiai (védikus) asztrológia többféle gyógyító módszert használ a bolygók károsnak mondott hatásainak kiegyensúlyozására. Ezek közül az egyik legnépszerűbb a különböző drágakövek viselete. A védikus asztrológia drágakőhasználata sokban különbözik a nyugati asztrológiában ismerttől.

Itt a kövek nem jegy szerinti, hanem bolygó szerinti kapcsolatban használatosak: minden bolygónak megvan a maga köve. A Merkúré például a smaragd, vagy helyette más zöld kő. De ott vannak a vulkanikus kövek is…

  • Tehát akkor végülis mindegy, milyen kő, csak zöld legyen?

Megint csak azt mondom: ki mit hoz, mire képes anyagilag. Maguk a kövek fajtái is mérvadók, hiszen sokak szerint az erő nem csupán a szín miatt áll elő, hanem az anyag miatt, a „kiáramló sugárzás” miatt is. De ha már színterápia! Ez kiterjed környezetünk, ruháink színválasztására is, melyek kiegészíthetik a drágakő egyensúlyteremtő hatását.

  • Mennyire fontos a kő megválasztásánál az illető születési ideje?

Fontos. Mielőtt követ ajánlunk valakinek, részletesen meg kell vizsgálni a születési képletet, hiszen itt nem elsősorban a születési Nap-jegy szerint hordják a drágaköveket. Számításba a Hold, illetve az éppen esedékes bolygókorszak szerinti kő.

Ezek a kövek általában nem egy konkrét betegség gyógyítására szolgálnak, hanem a szülött képletében gyengén szereplő bolygók hatásának erősítésére, kiegyensúlyozására.

— Mióta foglalkozik kristály termékekkel, mi volt az, amiért ide fordult?

Már gyerekkoromban jelen voltak a családban a kövek. Kisgyerekek is hordják, hiszen a védelem nekik is fontos. Az ember akkor nem is tudja, miért lóg az a nyakában, vagy az ágya fölött. Aztán amikor feleszméltem, beletanultam ebbe a tudományba.

  • A kristályokat sokszor mantrákkal kombinálják, erről kicsit tudna mesélni?

Mindenkinél személyre szabott! A mantra kiválasztása, megfogalmazása és gyakori elmondása a lelki vezető és az olvasmányok, valamint az egyéni érzések kombinációja. 

  • Mik ez eddigi vásárlói tapasztalatok? Hogyan érezték a kristályok erejét a tulajdonosok?

Magától nem javul meg semmi. Egy kőtől ugyancsak nem. A kőben lévő energiák, a valamint a lélek és az életmód jó irányba állítása együttesen hozza meg a várt eredményt.

Káposzta Lajos 

 

 
 
 
Messenger