fbpx
Bhakti Mala !
Egy csepp Indiai Varázslat.
Eredeti Kristály Mala-k Indiából !
Egy csepp Indiai Varázslat.
Eredeti Kristály Mala-k Indiából !
Prémium Kézműves Termékek .
Eredeti Kristály Mala-k Indiából !
Meditáció Mesteri Szinten !

Meditáció 🧿

MANTRÁK

 

A mantra hangokba zárt isteni erő, szó szerinti fordításban azt jelenti, hogy „ami felszabadítja az Sivananda Mesterelmét”.

„A dzsapa (mantra ismétlése) megtisztítja a szívet, lecsendesíti az elmét, segít legyőzni a halált és a születést, elégeti a bűnöket, felperzseli a szanszkárákat (benyomásokat).

„A dzsapa egyesíti a hívőt az Úrral. A dzsapa által egészségre, bőségre, erőre és hosszú életre tehetünk szert. A dzsapa elhozza az istentudatosságot, felébreszti a kundalinít. A dzsapa örök üdvösséghez vezet. A dzsapa kellemes, frissítő, élénkítő spirituális fürdő, mely csodálatosan megtisztítja a fizikai és asztráltestet.”

– Srí Szvámí Sivánanda (Utak a Boldogsághoz c. könyvéből)

Sivananda Magyarország www.sivananda.hu

 

Mantrák-Yantrák szerepe

Az ősi indiai-tibeti energiarendszerekben nagy szerepe van a yantrák-nak (szimbólumoknak), mantráknak (imáknak).

A mantra szanszkrit kifejezés, amely egy olyan szó, vagy szócsoport megjelölésére szolgál, amely, vagy amelyek fonetikus rezgéseket, energiát hordoznak. Bizonyos szanszkrit és tibeti szent szavak hatalmas energiát hordoznak, ezek vibrálása az előírt módon felszabadítja ezeket az energiákat.

A mantra vibrálását először fennhangon kell végezni elég hangosan ahhoz, hogy a rezgést érzékeljük.

 Szellem szava a Mantra.

 A mantrák speciális magszótagok, mint az OM, amelyek kreatív kozmikus rezgéseket tükröznek.

 A mantra a szellem magenergiáját viszi be az agyba. A mantrák lélek­tani változásokat idéznek elő. A Pránát az életerőt befolyásolja. A mantra tökéletesíti az elmét. Minden gyógyító eljárásnak vannak mantrikus vonásai, minden életformában

 A mantra a kozmikus tudatrendszer alkotóereje.
Mantra és yantra alkalmazása a tibeti gyógyítási rendszerekben az elme megfelelő energiaellátása nélkül felszínes és kívülálló marad.
Ha helyesen használjuk a mantrákat, yantrákat a gyógyítói tevékenység a gyógyítás tudatos eszközévé válik.

 A mantra nem pusztán különféle erőteljes hangzók mechanikus ismételgetése. Meditációt, illetve egy nyitott hozzáállást kíván, ami engedi kibontakoztatni a belső igazságot. Ez a belső igazság, mely a meditáció során mindenkiből kiszabadul, maga a mantra. Ha helyesen használjuk a mantrákat, gyógyítói teret biztosítanak a meditációhoz.

Bővebben: Mantrák-Yantrák szerepe

Miért Mantrázunk ?

A tradicionális védikus mantra kántálás az UNESCO világörökségi listán szerepel. Nyilván nemez adja meg a mantra-meditáció értékét, de mégis csak jóleső érzés, ha ilyen elismerésben részesül.. Mint mondják a bölcsek, a Védák mantrái a meditáló számára fontosabbá válnak, mint maga a szilárd táplálék. A mantra meditáció egyre divatosabb. Itt kell hozzátenni, hogy nem új keletű hóbortról van szó. Ez a különös mantra meditációs gyakorlat évezredeken átnyúló örökség. Így zengték a Mahábhárata idején, a Rámájana idején, Csaitanya Maháprabhu és Gandhi idején is. Kevés, ha azt mondom, hogy a mantra meditáció stresszóldó, memóriajavító, relaxáló hatású és depresszió kezelése esetén is hatékony. Mindezek a kevésbbé fontos hatásai.A mantra meditáció legfontosabb hatása, hogy az ember figyelmét a mindenek mögött meghúzódó Legfelsőbbre képes fókuszálni. Ez a legnagyobb misztérium és a legnagyobb siker.  Az írás Forrásanyaga  : Bharata Kultúrtér című weboldalról származik .   

 

Om meditáció

Az Om a legmélyebb vallásos meditáció tárgya. Az Om központú elmélkedés megvilágosodáshoz és halhatatlansághoz vezet. Az Om a Legfelsőbbre utal, de a gyakorló megvalósításától függően többféleképpen lehet a meditáció tárgya. Az Abszolút személytelen formájától egészen bensőséges kapcsolatig.

A szent szótag föltárja a mindenható és végtelen Legfelsőbb Lélek igaz természetét. A hármas hang, az AUM a Legfelsőbb Úr, Bhagaván, az Abszolút Igazság, Brahman és a Felsőlélek, Paramátma. (Bhagavata-purana12.6.39.) Egy másik filozofikus felosztás szerint: A – Krisna, vagyis Isten, U – Krisna párja, Rádhá, a szeretet energiájának megszemélyesülése, és M – az egyéni lélek.
A szentírások megerősítik, hogy a helyes meditáció révén a gyakorló elérheti a legmagasabb tudatállapotot. „Miként a kígyó vedli le régi bőrét, úgy szabadul meg minden bűnétől. (…) megpillantja a természet Urát, az egyéni lelkek sokaságánál magasztosabb Legfelsőbb Személyt.” (Prasna Upanisad 5.5.)

 A cikk forrásanyaga  : Bharata Kultúrtér című weboldalról származik .   

 


Copyright © 2019-2020. All Rights Reserved.    

Az oldal üzemeltetője:
House Center Bt
1068 Budapest, Király utca 80 Fsz11
Adószám: 25168563-1-42
Adatkezelési tájékoztató 

Jogi nyilatkozat

 Impresszum

 Bhakti Mala    

Egy Csepp Indiai Varázslat ! 

Messenger